Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

söndag 31 oktober 2010

Sandskäddor!

Adam rapporterar, hyggligt fiske i Halmstad, plattfisk-fisket är verkligen igång. 12 sandskäddor och 3 bonus vitlingar på en ganska kort fisketur var vad Adam lyckades fånga, även denna gång missade Adam ett riktigt intressant napp, en tung plattfisk lossnade på vägen in. Rekord-skubban kanske??

Adam upp 30p.

Själv är jag lite krasslig och vi får se hur mycket fiske jag orkar med i början av veckan som kommer. Annars planeras lakefiske med Linus, Staffan och Pär E samtidigt som Staffan och Berra snart ska ut på Torskfiske i Abbekås. Fiskeligan är långt från avgjord!

/Hasse

torsdag 28 oktober 2010

Hasse tar en art till!

Ja idag kunde jag lägga till ytterliggare en art på årets lista, en art som man tar för givet och som ska vara lätt, men i år kom den inte upp för ens slutet av oktober! Det är såklart regnbåge som jag talar om. Dagens fiske med eleverna var förlagt i det undersköna Gustavsfors i Helgeån, ett område som är mest kännt för att det planteras in friskt med regnbåge där. Totalt åtta regnbågar på 20 pers är inte jättebra men i ösregn och högt vattenstånd får det ändå ses som godkännt. Min båge var den sista upp idag (lät eleverna ta först ;) Det var ingen bjässe heller (ca 8hg), men det var riktigt skoj på UL-spöt med en liten myranspinnare i en strid ström. Kampen var ganska lång trots att jag pressade bra men till sist kunde eleverna få öva sin håvningsteknik och art nummer 47 i Sverige i år var landad. Nu återstår sik och två till för att nå en mycket speciell gräns.


Så här såg regnbågen ut. Liten men fin, nu rensad, vakuumförpackad och fryst ;)

8p upp för mig.

/Hasse

onsdag 27 oktober 2010

Konstig lake!

Igår var det lakefiske som gällde när jag åkte till Kristianstad. Två björknor och fyra löjor senare kom också första nappet. Ett par snabba hugg som jag misstänker en gösabus för och den första löjan var borta, ett rejält gung och en sargad björkna som resultat på ett annat spö, ingen lake so far.

Ett spö som stått still länge utan rörelse verkade misstänksamt så jag gick fram och spände upp linan mellan tummen och pekfingret för att känna efter... Japp!! Där var en lake och gnagde, det omisskännliga tuggandet av en tung fisk i andra änden av linan var tydligt och det här kan vara en stor lake.

Mothugg! Underbara känslan av en tung motståndare i andra linänden infann sig direkt ;) Det är en bra fisk, precis som alla lakar går fisken rakt upp i ytan och plaskar nästan direkt. Uj! en fin lake, kanske två kilo. Gött med årets första hyggliga Helgeå-lake, tänker jag. Närmar sig land hela tiden i ytan men med ovanligt många knyckar och sidledsförflyttningar för att vara en lake... Eftersom det är mörkt ser jag bara att fisken är ganska bred och plaskar som en tvåkilos lake men inte ens vid håvningen är belysningen stark nog för att avslöja min kombatants verkliga skepnad.

Håvad, nu upp för mätning och vägning samt eventuell avlivning. Väl uppe i lampljuset ser jag den mest misslyckade lake som jag fått hittils, nämligen en id på 45cm och drygt ett kilo. Snopet men ändå kul för den bjöd på bra motstånd.

Tidigare bifångster vid lakemete, har framförallt varit färna, ål, mal, abborre och gös på de pass jag varit med om men att id skulle sälla sig till dessa gynnare var väl bara en tidsfråga antar jag.

26p upp för mig!

För övrigt rapporterar Thede och Adam att de gått bom vid piren i Halmstad.

/Hasse

söndag 24 oktober 2010

Adam och Thede kontrar!

Igår var Adam och Thede och fiskade! Thede blev nyligen passerad av Sandra W och de två poäng för bäcköringen som han fick i Vänhemsbäcken gjorde att han återtog 10:e platsen. Adam har länge legat på samma poäng men hans stora ledning har krympt och gårdagens Granudden-fiske gav honom lite mer andrum. Två lakar, två gärsar, en mört och en braxen blev resultatet. Största laken var på 0,8kg och en av gärsarna var på 15cm. Detta gav totalt 40p och Adam seglar upp på totalt 3374p. Adam rapporterar att han hade fler napp varav ett var en riktigt stor fisk på bottenmete med mask.

onsdag 20 oktober 2010

Sandkryparen är på hugget!

Linus åtog sig det hedersamma uppdraget att ösa upp gärs till kommande lakemete. Det var Drivå-beståndet som skulle decimeras men ack... blott en sandkrypare fick Linus. Trevligt med denna lilla karpfisk men gänget står utan färsk gärs inför morgondagens lake-tur.

10p upp för Linus.

fredag 15 oktober 2010

Albin har 12p upp!

Det har varit långt mellan rapporterna denna veckan men jag har två rapporter att lämna i alla fall!

Den första är från idag då jag var nere och fiskade på Getterön och äntligen kom årets första simpa för mig! Två rötsimpor, en vitling, en skrubba och en stensnultra blev resultatet av två timmars bottenmete med räka.

Totalt upp 15p för mig.



Albin har också varit och fiskat. En kvällstur till Kåseberga gav ett trevligt torskfiske med fyra torskar upp. Den största vägde kilot och tog på bottenmete med räka.
Albin går därmed upp 16p och ligger därmed totalt på 988p, det är bara 12p till innan Albin når den magiska 1000-poängs gränsen.
/Hasse

fredag 8 oktober 2010

Storskrubban

Det blev ett litet pass efter simpa idag, rötsimpa, oxsimpa eller vilken simpa som helst hade gått bra.

Det blev inte som jag hade tänkt mig men det blev bra ändå. På första kastet nappade det och fighten var hård. Jag såg alldrig fisken när den kom in och den fastnade mellan några klippblock i strandlinjen utom räckhåll för håven.

Sakta men säkert nötte linan mot stenarna men så simmade fisken ut ur sitt gömsle och jag kunde landa nytt pb på skrubbskädda. 0,7kg blankt den var 38cm vilket inte riktigt rådde på min längsta skrubba som var 40cm lång men denna var tyngre.

Förutom denna fick jag också tre små sandskäddor och det kändes som att plattfisk-fisket hade kommit igång. Tyvärr hade jag inte möjlighet att stanna någon längre tid, då jag och Albin åkte hem till Linda L för att ladda upp med pizza inför kusinkampen imorgon.

Jag fick i alla fall avnjuta en fin solnedgång :)
/Hasse

tisdag 5 oktober 2010

En gös till

Jag kom precis hem från två timmars after-work vertikal fiske på Osbysjön med ett par elever. Det blev två små gösar varav jag tog den ena! 5p upp för mig :)

/Hasse

måndag 4 oktober 2010

Hasse över 2000p

Nu har jag tagit mig över 2000p i år. Det är inte första gången jag tar mig över 2000p men det kan vara intressant att veta att 2000p alltid har räckt till medaljplats tidigare år.

Hur tog sig Hasse över gränsen då? Jo det var gös-fiske i Finjasjön på schemat idag och jag lyckades fånga inte mindre än tre gösar och en gädda, samtliga runt kilot. Detta innebär 70p upp för mig och totalt 2053p i år.

Adam leder dock alltjämt med mer än 1000p. Det är såklart tre månader kvar på året och mycket kan hända!


/Hasse

söndag 3 oktober 2010

Staffan upp 50p!

Staffan rapporterar ytterligare en fin braxen. 2,5kg denna gången och 50p upp. Imorgon ser vi fram emot ett nytt gös-pass på Finjasjön. Sedan ska vi försöka dra ihop några lakemeten i veckan och ser fram emot Albins rapporter från öringbäcken och jakten på 1000p.

Adam är just nu en sovande björn, men vad händer när Hasse passerar 2000p? Calle och Simon har haft svårt att komma loss och fiska på sistone och Berra lever just nu på gamla meriter från Norge och kan nog snart se sig passerad av Staffan om inget händer snart. Pär E har varit tvungen att avboka två fisken i rad nu och det känns som en tidsfråga innan hans nästa fisk kommer upp.

En intressant höst har bara börjat. Utanför ligan måste ju nämnas bonitofisket i Bua som ju kommit som en stor överraskning och shock, synd att man inte har ett ekipage i närheten. En 11 kilos gös togs dessutom i veckan i Osbysjön.

/Hasse

lördag 2 oktober 2010

Lite ströfisk att rapportera!

Ja det har blivit lite fisk i veckan ändå. Jag har varit i Kullaberg med mina elever och fick ett par snultror och en torsk. Inget stort.


Igår var jag i Valasjön och på en halvtimmes fiske med spinnare lyckades jag lura två stycken kilosgäddor.
Linus rapporterar också två riktigt fina gärsar och två små lakar från Skeinge. Därmed upp 28p för mig och Linus upp 8p.
/Hasse