Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

måndag 27 september 2010

Så blev det en faren till sist!

Ja idag kom ytterligare en art upp på årets liga - faren! Det var vid agnfisk-metet som jag lyckades fånga nytt pb på faren, 0,35kg och 32cm. En fisk som var värd 20p. Det var efter sex björknor i rad som den högg på maskagnad krok och ända tills jag hade fått upp den på land trodde jag att det var en björkna till :) Fisken innebar min 45:e art i Sverige i år och min 51:a totalt i år. Gött!

När det väl kom till lake-metet som vi egentligen var där för, så var det istället Staffan och Linus som visade vart skåpet skulle stå och de tog varsin lake på ca: 6hg. Staffans syns nedan.


Kvällens totala fångst uppgick till, 8 björknor, 2 löjor, 4 gärsar, 1 faren och 2 lakar.

Hasse upp 26p, Linus upp 12p och Staffan upp 20p.

/Hasse.

Två abborrar.

Staffan har tagit två abborrar i Skräbeån. Inget spektakulärt, men ikväll kommer Hasse, Staffan och kanske Linus att dra storlaken i Helgeån!

söndag 26 september 2010

Västkustöring!


Ja igår var en riktig havsöringdag på västkusten! Jag begav mig ner till Apelviken för att bedriva blandat fiske i sju timmar, detta då Linda jobbade. Nästan direkt fick jag en fin öring kring kilot, ett par telefonsamtal senare var jakten i full gång!


Albin, Linda P, Adam och Sanna med barn åkte ner till Grötvik och skulle inte vara sämre. Albin fick en otroligt vackert tecknad öring nästan direkt men förutom några drillningar blev det inte mer fisk i Halmstad.

Själv körde jag dock vidare och lyckades dra inte mindre än 12 skärsnultror, 4 stensnultror och en stor tobiskung, 19,5cm och 19g. Ett ynka gram från mitt egna rekord.
Detta gav 86p till mig. Albin fick nöja sig med 2p då hans öring missade precis 10p-gränsen som ligger vid halvkilot. Detta gör dock att Albin nu bara är 28p från den magiska 1000p gränsen!









Min tobiskung, en av de större på ligan.
/Hasse

fredag 24 september 2010

Lakefisket har börjat!

Japp! Laken har uppenbarligen börjat nappa igen! Staffan och jag tog ett litet nattpass i Helgeån i veckan och inte mindre än fem lakar kom upp. Det nappade bra också men tyvärr var det ingen storlek på fiskarna som kom upp. Staffans lake på bilden var den största, 9 hekto.

Nu börjar jakten på nytt ligarekord.

För övrigt har det mest blivit småfisk, totalt, 11löjor, 1gärs, 1braxen och 4björknor.

Staffan upp 33p och jag upp 24p.
/Hasse

fredag 17 september 2010

Småspigg!


Jag har redan hunnit med tre korta fiskepass idag! Åkte direkt efter jobbet ner till Hönjarumsbäcken och på första kastet "PANG" smackade det på en öring. Gött! Det var ingen stor fisk och den fick gå tillbaka men det var längesedan jag fick en Hönjarumsöring sist.
Åkte därefter mot Kristianstad och på vägen dit stannade jag till vid Torsebro för att kanske hinna dra en faren! Tyvärr gav en timmes fiske där bara två små sarvar, en löja och en björkna.
Kom så för en timme sedan hem till mamma och pappa och eftersom ingen hade hunnit komma hem ännu så tänkte jag undersöka om småspiggen var kvar i dammen nere vid bäcken.
Har inte tagit ett småspigg på länge så jag kände mig inte säker även om jag visste att man får leta efter bättre vatten... när det gäller småspiggsfiske alltså.
Slängde i en liten maskstackare på en storlek 18-krok och direkt kom ett gäng spigg fram ur växtligheten! "HUGG!" En två decimeters rusning senare lyfte jag upp en ca:4cm lång fisk. Årets första och troligen enda småspigg var bärgad! Detta innebar också den 50:e arten totalt för mig i år ett delmål uppnått!! 44arter i Sverige i år ska jag försöka få upp till 50 :)

Så här glad blev jag efter den landade skönheten!


Här är den magiska pölen där kanske rekordsmåspigget huserar?
/Hasse



torsdag 16 september 2010

Färnabus!


Kom precis hem från en mycket trevlig färna-satsning tillsammans med fyra elever. Det blev bara två färnor en på 1,1kg en elev som fick sin första färna och var mycket glad. Vi var utrustade med franskbröd, ul-spö och krokstorlek 2. Men för säkerhets skull tog jag med hela fiskeväskan med drag etc. Detta visade sig vara ett mycket bra... drag :)

Tog inte lång tid för ens vi splittrat på oss och spridit ut oss längs med ån. Flytbrödbitarna lossnade i alarmerande hastighet och när jag blev av med min sista brödbit åkte en gammal myran-spinnare fram ur väskan. "SMACK" det satt en färna direkt i andra änden, den rusade nedströms en bra bit innnan den vände och jag fick veva in slaklina men den satt kvar! Sakta men säkert tröttade jag ut den och lyckades parera alla dykförsök mot stenarna i strömmen. Landningen blev odramatisk men jag kunde stolt konstatera att ett nytt pb kommit upp! 1,49kg och 46cm. Mycket trevligt!

Några andra elever var och fiskade lite längre uppströms i Helgeån och kunde rapportera fångster av braxen, björkna, mört, abborre och sandkrypare! Kul och udda fångst i Helgeån.

/Hasse

tisdag 14 september 2010

Braxenfest


Igår var det dags för braxenfiske igen. Staffan hade sett ut en bra plats, Sandra W och Hasse hakade på. Det var en riktigt fin kväll med soligt och vint väder men en kall vind som skvallrade om att sommaren är över. Nappade gjorde det men tyvärr var det mestadels smågärs och björknor som tjuvade på daggmaskarna Staffan plockat. Det bästa spöböjet för kvällen stod Hasse för med en brax på någonstans mellan halvkilot och kilot. Sandra och Staffan hade dock flera intressanta napp efter mörkrets inbrott varav ett var rejäla gung i Staffans grejer.

söndag 12 september 2010

Nytt braxen rekord!

Staffan slog till igen och tog ett rekord ikväll! Det är Puttes gamla braxen-rekord i vikt som ryker. 3,1kg har nu förvandlats till 3,3kg. Fisken var 60cm lång vilket inte riktigt rår på Adams längdrekord fisk som var 63,7cm.

Helgeån var platsen och förutom Staffans brax, som renderade 110p till Staffan, fick även Sandra W tre braxar, 1,5kg, 1,0kg och 0,8kg. Detta gav Sandra 52p och hon går därmed upp på 58p! Ett poäng före Thede och därmed placerar hon sig på 10:e plats i tabellen och är först av tjejerna i år.
Staffan går också upp ett par placeringar, poängen räckte nämligen till att passera båda bröderna Thorén och därmed upp på sjätte plats i tabellen! Hårt om sjätteplatsen just nu då både Simon, Calle och Staffan ligger inom 10p.

Fiske i Siesjön igen


Ja nu var det dags för fiske i Siesjön igen.

Albin och Richard har idag tagit varsin abborre i Siesjön. Det var vädret som satte stopp för vidare fiske men 1p upp vardera för grabbarna.
Staffan meddelar samtidigt att han tagit en gädda på 1,5kg i Skräbeån. Detta är den största Skräbe-gädda som kommit upp på ligan. 15p upp för Staffan.
Även jag har varit och fiskat idag, 10 skärsnultror och 2 bergstubb i Bua, gav 56p.

Detta innebar inga förändringar i tabellen.
/Hasse

fredag 10 september 2010

Ingen faren..

Igår genomfördes en stor satsning på faren i Osbysjön. Det var Hasse och hans elever - 22 pers som spred ut sig och metade riktat efter faren. Tyvärr blåste det kulingvindar vilket försvårade hela fisket och inte en enda faren kom upp. Bifångsterna blev dock många, abborre, mört, sarv, löja, braxen, färna och gädda. Hasse som mest åkte runt och hjälpte sina elever fick faktiskt en abborre och en löja.

På kvällen åkte Hasse och Staffan till Kristianstad och metade. Hasse lurade två björknor medan Staffan lyckades fånga en abborre och en björkna.

Magert fiske alltså men det vänder säkert ;)

onsdag 8 september 2010

Pär E tar gös!

Ja Pär E ger inte tappt! Efter att Staffan gick förbi Pär häromdagen har Pär ägnat varje vaken stund åt att planera sitt nästa drag.. Idag var det dags att gå från ord till handling och kasta wobblern i sjön. Efter flera timmars fiskande tillsammans med Hasse gick det till slut på en gösabus. Tyvärr var det inte någon av ligans större gösar utan tvärtom den minsta. Nåväl, 5p upp för Pär som nu bara är tre poäng bakom Staffan. Imorgon är det dags för satsning på faren och kanske ett Helgeå fiske med Hasse och Staffan igen?

Staffan passerar Pär E!


Staffan och jag var och metade i Helgeån i förrgår. Det nappade bra och flera stora fiskar gick omkring och åt precis framför fötterna på oss men vi fick bara småfisk. Staffan fick 10gärsar, 1braxen, 5abborrar, 2mörtar och 1björkna. Jag fick 10gärsar, 5abborrar, 2mörtar och 3björknor. Upp 20p vardera.

Detta innebär att Staffan passerar Pär E med 8p. Det återstår att se om Pär kan kontra under kvällens gösfiske!?
/Hasse

lördag 4 september 2010

Staffan tar torsk!

Två torskar har kommit upp under Staffans senaste turer.. En tvåkilos och en kilosbit. 30p upp för Staffan som nu bara är enstaka poäng från Pär E. Det sägs att båda dessa kommer att fiska nästa vecka?

Det lutar åt många spännande fisken nästa vecka. Faren, färna, piggvar, sutare, lake?? mal ehrrrm menar gös...

fredag 3 september 2010

Gå över ån efter laxen..

Simon och Calle åkte till Lagan för att fiska lax men Adam stannade kvar i Halmstad och körde på Nissan-fiske. Det visade sig vara ett bra val då den andra fisken för dagen var en fin lax på 2,7kg och i god kondition. Den första fisken var en gädd-bebis :)

48p upp för Adam som alltjämt är i stor ledning.

torsdag 2 september 2010

En mört en brax - en Lagan-lax!

En lagan lax? Nja det ser mer ut som en gädda tyckte Calle. Och helt sant en gädda var det som kom upp ur det mörka vattnet i lagan idag när Calle och Simon stod och fiskade lax.

De båda bröderna såg fiskare som tog laxar men tyvärr blev det ingen lax denna gången. Calle upp två poäng och passerar därmed brorsan med ett!

Adam förkunnar dock att han köpt fiskekort i Nissan till imorgon och då får vi se om laxen kommer undan?

Hasse har också fiskat. Två abborrar och en gärs blev resultatet av gårdagens gösfiske :P

Nästa vecka kommer Hasse att satsa på faren och färna.

onsdag 1 september 2010

Sandkrypare!


Igår var Hasse ute med några av sina elever i Drivån och metade. På en timmes ihärdigt maskmete med flöten, bottenmete och frilinor fiskades upp ett 40-tal gärsar, 10-tal abborrar ett par braxar och tre sandkrypare varav Hasse fick en. Den var den minsta för dagen och den minsta hitills på ligan 8cm och 6g. Dock Hasses 43:e art i Sverige i år och därtill ligarekord viktmässigt då ingen sandkrypare vägts tidigare. Hasse fick en sandkrypare och två gärsar totalt. Upp 25p.