Jakten på ligaguldet är i full gång!

Jakten på ligaguldet är i full gång!

tisdag 31 augusti 2010

Mer gös och Sander drar ifrån Peter.

Hasse tog igår en gös till, ytterligare en liten en. Även sex abborrar och tre gärsar dök upp under agnfisk-metet. 21p upp för Hasse.

Sander rapporterade dessutom att han tagit en öring i nissaström i Ingrids damm. 2p upp för Sander som därmed passerar Peter.

lördag 28 augusti 2010

Små förändringar


Adam har tagit en liten bäcköring i palles bäck.

Albin, Linus och Hasse åkte på ett blankpass i Kivik.

Flera dagar blåste bort men en del fisk har ändå kommit upp i veckan.

Igår fick Albin lust att testa ett nytt ställe i Snogeholmssjön, det såg lovande ut och han tog några små abborrar, mörtar och en sarv.



Hasse var och fiskade gös med sina nya elever och totalt drogs det åtta gösar samt en massa gäddor, abborrar och sarvar. Hasse stod för ett tjugotal betesfiskar, en liten gädda och dagens minsta gösabus.

Nu är albin bara ett 30-tal poäng från 1000-klubben. Hasse har siktet inställt på sandkrypare, gös och faren nästa vecka och Adam känner lukten av piggvar från laholmsbukten... Spännande!

söndag 22 augusti 2010

Tobiskungen!

Det är inte så många tobisar som kommer upp varje år men det är en person som står för de flesta tagna tobisar och tobiskungar! Tobiskungen Hasse har slagit till igen.

Idag var han och fiskade på Getterön igen och plötsligt högg det på hans sillhäckla, en tobiskung hade huggt och det innebär Hasses 42 art i Sverige i år och 48 art totalt i år. En skärsnultra kom också upp. 7p till Hasse

Gösmästaren fortsätter!

Linus tog inatt ytterliggare en stor gös. Denna gången vägde gösta 5,3kg och var 75cm lång. Den näst största gösen på ligan.

Upp 275p och Linus närmar sig därmed silvret med stormsteg.

Men fler har varit och fiskat de senaste dagarna.

Adam och Peter upp vardera 4p. Hasse och Edvin upp vardera 2p. Thede, Alvar, Vilmar och Love upp vardera 1p. Det var mört, gärs och abborre som togs upp.

onsdag 18 augusti 2010

Linus över 1000p!

Adam tog sin hälleflundra sedan har det mest handlat om en person -Linus!

I förrgår natt tog han ytterliggare en liten gösabus och några abborrar. Det tog honom över den magiska gränsen 1000p. Det är en liten skara deltagare som någonsin varit över den gränsen, Peter, Calle, Hasse, Adam och Staffan får nu sällskap av Linus i 1000-klubben.

Igår var dessutom Linus och Hasse och metade sutare. Trots att vi mäskat dagen innan och även när vi kom till fiskeplatsen i Skeinge så blev det inga sutare. Det var väldigt trögt fiske och lite rörelse. Några sarvar, abborrar och mört kom i allafall upp.
Linus upp 18p och Hasse upp 5p

måndag 16 augusti 2010

Andra norgeresan för min(Adam) del, bilderna!

Här fajtas jag med hälleflundran (15,47 kg 112,5cm), den tog på glidbottenmete med relativt liten sillbit.


Så var fisken uppe, checka magen! Hade 3-4 krabbor i magen samt några mindre obeskrivbara fiskar! Resans andra fisk...

Den första var en rödspotta på 1,03 kg, men jag tog en på 1,84 kg 54,5 cm(bilden till höger)


Innan jag hann haja vad som hände så hade jag fångat några blåkäxor, här är ligarekordet på 350 gr 46,3 cm! Thede fick långa på 1,47 kg och knot, Vilmar har sin första svart smörbult i handen. Sista bilden är två långor som jag tog på omkring 2,5 kg !
Klicka på bilderna för att få dem större om ni nu inte skulle fatta det utan min hjälp:)

söndag 15 augusti 2010

Linus tar sommarfärna, men Kullaberg är utfiskat.

Ja Linus rapporterar idag två sommarfärnor, en på 6hg. En mört blev det också samt 26p upp för ligatrean.

Staffan och Sandra W rapporterar dock att Kullaberg är utfiskat, för annars hade de väl fått något i alla fall?

Love tappade dessutom en kilos-gädda häromdagen i Sjödalen. Oflyt nu men det vänder!

Imorgon tar jag emot de nya fiskeelverna för läsåret, när jag är klar med det, ska jag nog meta sutare :)

/Hasse

lördag 14 augusti 2010

Birgitta in på årets liga!


Ja igår fyllde Birgitta år och av Hasse fick hon ett nytt fiskespö. En kort fisketur till Siesjön senare hade hon tagit sina två första fiskar för året, två mörtar. En gädda högg sedan på gäddmete a la Berra-taktiken men den simade in bland några näckrosor och slet sig. 2p för Birgitta i alla fall. Hasse tog också ett par mörtar och en sarv, 3p.


Staffan har också varit och fiskat! 5 abborrar och en 1,5kg tung braxen blev resultatet. 35p upp för Staffan.


Idag har Staffan och Sandra W varit på Kullaberg och därifrån väntar vi på en intressant rapport. Det ryktas också om id-fiske i Ystad och ingen tror att Linus tänker sluta fiska bara för att han gått förbi Albin.

onsdag 11 augusti 2010

Poängen från Norge klara

Så har Adam äntligen rapporterat in en fullständig Norge-rapport.

Adam tog 608p, Thede 38p, Sanna 30p, Vilmar 3p och Sander 28p.

Hasse och Linus metade lite igår. Inget stort men abborre, braxen, mört, löja och sarv. 30p upp för Hasse och 6p upp för Linus där.

Linus har också tagit tre gösar runt kilot och en liten björkna. 61p upp där.

Detta innebär att Linus går upp på tredje plats förbi Albin och just nu är kampen om pallen mycket mycket spännande!

söndag 8 augusti 2010

Norge-äventyret över! Ny art och flera tog nytt pb :)

Adam, Sanna, Thede och Sander har något gemensamt. Alla tog de sin största fisk hittils på Norgeäventyret. Adams hälleflundra var förståss resans höjdpunkt men både Thede, Sanna och Sander fick varsin fin långa över kilot och har slagit sina gamla pb.

Adam rapporterar också att ligans andra hajart är ett faktum! Blåkäxa gjorde entré då Adam lyckades lura upp fyra stycken under den gågna veckan. Totalt fick Norge-gänget 15 arter och förutom två nya arter med blåkäxan och hälleflundran så slog Adam återigen sitt egna rödspotta ligarekord med en bjässe på 1,84kg.


Sanna fick 30p, Sander 26p, Thede slog till med 36p och Vilmar fick 3p. Exakt hur många poäng Adam fick får vi veta i dagarna då Adam kommer med en fullständig rapport men en kort översikt skvallrar om ca: 560p de första två plattfiskarna borträknat. Thede går därmed upp till 10:e plats, Sanna går upp till 11:e plats, förbi Linda P och är därmed först av tjejerna just nu. Sander tar sig in på 12:e plats och Vilmar tar sig upp förbi Love och Sandra P upp på 21:a plats.

Adam har nu ca:3200p det vill säga mer än dubbelt så mycket som Hasse som ligger tvåa. Svårslaget men inte omöjligt säger jag! :)

/Hasse

Sutare i Grytsjön - Hand of Sacrifice

Jag har hunnit med två pass de senaste dagarna. Först ytterliggare några små svarta smörbultar och några stensnultror. Såg dock både tångspigg, sjustrålig smörbult och kantnål nere vid Getterön.


Igår var det dock nog nu skulle det kastas efter gädda! Jag åkte till Grytsjön. Fick först några hyggliga abborrar och till sist small det på en gädda på min wobbler. 1,2kg, liten men ändå kändes det oerhört skönt efter all småfisk det blivit på sistone..


Efter gäddan hörde jag så ett välbekant smackande... -Sutare! Vad jag vet har inget tagit sutare i Grytsjön tidigare. Det är måhända här världsrekordet simmar? Det ska jag ta reda på snart hehehe.. 29p upp för mig.
Albin, Linda P, Sandra P och Richard har tagit en liten fiskesemester till Vittjön. Men det hela började dåligt när Albin skulle Landa första fisken för resan en gädda som Linda hade på, så var han tvungen att leka paladin och använde sin skill "Hand of sacrifice". Wobblern lossnade från gäddan men satte sig desto hårdare i Albins hand. Det blev sjuksjöterska och mycket blod men ingen fisk från Vittsjö :(


Idag förväntar jag mig en rapport från Norge-gänget. Troligen en mycket intressant rapport. Sanna har tagit sin första fisk för året! Mer om detta ikväll kanske?


/Hasse

torsdag 5 augusti 2010

Hasse - småfisk fiskaren..

Idag blev suget efter en stor fisk för stort igen, fast jag kände mig trött och sliten så åkte jag ner och tog ett eftermiddagspass på Getterön här i Varberg.

Det gick inget vidare, en stor krabba, en svart smörbult och en liten stensnultra blev resultatet.
Alla på bottenmete med snäcka. Körde även både häckla, skeddrag och jigg utan resultat.

Såg också lite bergstubb, skärsnultror och storspigg.

4p upp för mig. /Hasse

Edvin rapporterar

Idag ringde Edvin och rapporterade in att hela familjen varit och fiskat i Stensjön. Edvin hade fått sin första fisk på kastspö! En abborre hade tagit hans jigg och efter en hård kamp var den landad, Edvins första spinnabborre.

Även lillebror Alvar lyckades meta upp en abborre och mamma fick sina första fiskar för i år, några abborrar och mörtar. Men såklart skulle pappa vara värst! Peter fångade en gammelabborre på 650g. Det blev mat till hela familjen!

Peter berättade senare att han också varit på laxäventyr men bara lyckats fånga en liten abborre på flugan. Imorgon blir det nog tyngre knyck i andra änden av linan då Peter kanske gör ett nytt försök. Peter upp 20p, Pernilla upp 6p, Edvin och Alvar upp varsit poöng. Peter går därmed upp till 12 plats förbi bland andra sina söner.

Linus rapporterar också, i jakten på stora nattaktiva varelser fick han senast en fin björkna på 0,45kg en braxen på 1,2kg och en ål på 0,9kg. Linus knappar därmed in på Albin och är nu nära pallen! Linus går upp 89p och är därmed bara 61p efter Albin.

onsdag 4 augusti 2010

Blankpass?

Valasjön låg blank och fin förutom en hel del kläckningar från insekter och vak efter fisk som krusade ytan.
Det började också som ett äkta blankpass.. Trots att jag kastade länge och väl hade jag inte ett enda napp på varken jigg, spinnare eller shad.
När det började mörkna så bestämde jag mig för att meta upp någon abborre i alla fall.

Direkt högg det på maskagnad krok och efter en halvtimmes mete hade jag fångat 8 sarvar och 3 abborrar. Tyvärr ingen storlek. Nu är jag fruktansvärt sugen på stor fisk, har inte fått många fiskar över två kilo i år :P

Jag hittade i alla fall några kantareller på vägen hem ;)
11p upp för mig /Hasse


måndag 2 augusti 2010

Gösrekord och ny medlem!

En person på ligan är överlägsen när det gäller att slå det gamla gösrekordet.. -Jo han har gjort det igen! Linus satt inatt och metade i Skeinge igen. Ingen mal men väl nytt ligarekord på gös!

Nya rekordet ligger på imponerande 5,92kg 81cm.


Inte nog med det här, Staffan rapporterar också att han och hans tjej Sandra W har varit och fiskat. Paret har fångat varsin liten lax, Staffan har tagit fyra torskar, Sandra två och Staffan har dessutom överlistat fyra rötsimpor. Härmed välkomnar vi Sandra W in på fiskeligan!


För övrigt har inga fler rapporter kommit från Norge i detta nu men jag har varit och fiskat på nya platser idag i Kalvsjön och Valasjön. Ett par abborrar och sarvar samt flera idéer inför framtida fiske blev resultatet ;)

Linus upp 255p

Staffan upp 30p

Sandra tar sig in på ligan med 6p

Hasse går också upp 4p


/Hasse

söndag 1 augusti 2010

Häll-sike vilket napp!

Som alla säkert vet är Adam med familj och fiskar i Norge i detta nu.

Igår besannades allas farhågor.

Adam rapporterar strax efter ankomst in att han klarat av ett av sina mål med årets fiske, -ta en plattfisk över kilot. En rödspotta på 1.03kg och 47.2cm blev ligans första plattfisk över kilot

Som om det inte vore nog med detta kommer en liten stund senare nästa rapport. Adam har lyckats ta en plattfisk till över kilot. Dessutom putsa sitt pb och ta en ny art för ligan. Hälleflundra 15.47kg 112.5cm och en häll-sikes fight menar Adam.

Detta innebär ligans näst största fisk genom tiderna och dessutom Adams största fisk hittils.
Alla som är kvar här hemma bävar nu inför vad Adam, Sanna, Sander, Stina, Thede och tvillingarna kan tänkas hitta på härnäst Oo.
Adam går härmed upp 488p och drar ifrån rejält i ligatoppen.